Dimecres, 3 de juliol de 2024
Arxiu

Una exposició repassarà els costums ramaders de la Terreta

Organitzada per l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, es podrà veure al vestíbul del Consell

Redacció 3 de juliol de 2018 a les 11:47
La ramaderia centra la nova exposició de l'Arxiu Comarcal | CCPJ
Lo bestiar. Evolució dels costums ramaders a la Terreta. Aquest és el nom de la nova exposició que ha preparat l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà i que es podrà veure al vestíbul del Consell Comarcal durant tot el mes de juliol. 

Aquesta exposició s’entreté en alguns aspectes de l’activitat ramadera del darrer mig segle. Centrat en l’àmbit de la Terreta, s’inicia amb un cop d’ull al fenomen de la transhumància i aporta una descripció de les principals cabaneres que la travessen, alhora que presenta un recull bastant exhaustiu de les marques de pega i d’orella dels diferents senyals de bestiar.


Segueix amb un repàs a les diferents feines que cal anar escometent durant l’anyada: xollar, marcar, conllocar... També es dedica un apartat a mostrar els elements més sumptuaris de la ramaderia: el món dels crabons/crestons i la seva esquelleria.

Al voltant d’aquesta mostra, a més, s’ha organitzat una conferència sobre la ramaderia que anirà a càrrec del president de l’Associació pel Patrimoni de la Terreta, Aureli Barrull. Serà aquest dijous a les sis de la tarda a l'Epicentre. Mitja hora abans, però, haurà començat una visita comentada de l'exposició.
 

Cartell de l'exposició. Foto: CCPJ

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació