El celler pallarès
Castell d'Encús presenta les seves dos últimes elaboracions. Es tracta del
Jhana 2017 i del
Saktih 2013, uns productes fruïts de l'experimentació amb tècniques de jardineria i de vinificació aplicades a les varietats bordeleses. Les dues produccions estaran disponibles a partir del 9 de juliol. La bodega Castell d'Encús està inclosa dins la Denominació d'Origen Costers del Segre, en la subzona Pallars.
El
Jhana 2017 serà el primer vi rosat de la bodega. Se n'han produït 2.100 ampolles de 75 centilitres. Per l'elaboració, la verema es va vinificar en petites tones de vuit hectolitres amb una maceració a baixa temperatura. El nom fa referència a un tipus de meditació i remet al silenci de la natura del Pallars.
El
Saktih 2013 és un vi negre fermentat totalment en cups de pedra del segle XII i amb llevats naturals. En aquest cas, la producció ha estat de 850 ampolles de 75 centilitres i 150 d'un litre i mig. Segons la bodega, en aquest vi es produeix una lluita entre l'acidesa i els tanins, sobretot en la varietat Petit Verdot.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi