ACN | El Gremi de Forners de Lleida elabora enguany, per primera vegada, panellets aptes per a diabètics i celíacs. Gràcies a aquesta novetat, les vendes de panellets, que estava previst que baixessin lleugerament, es mantindran, ha explicat aquest dimarts el president del Gremi, Manel Llaràs. Així, a Lleida es vendran uns 120.000 quilos de panellets que enguany pujaran "una mica" de preu, explica Llaràs a causa de l'augment "espectacular" de la matèria prima. El preu de l'ametlla ha pujat enguany un 100%, fins als 18 euros el quilo i el pinyó ha augmentat un 50%, fins als 55 euros el quilo. Per aquest motiu, enguany els panellets de pinyons es vendran entre els 35 i 50 euros el quilo.
El president del Gremi de Forners de Lleida, Manel Llaràs, ha explicat aquesta setmana que enguany preveien un "petit" descens en les vendes de panellets respecte a l'any anterior però que finalment creuen que les vendes es mantindran en els 120.000 quilos gràcies a la elaboració per primera vegada de panellets per diabètics i celíacs.
Alguns dels motius pels quals les vendes de panellets han baixat un 20% en els últims dos anys són la crisi, que Tots Sants cau a final de mes, i que enguany la matèria prima ha pujat de manera "espectacular". Segons Llaràs, els panellets de pinyons es vendran entre 35 i 50 euros el quilo perquè els pinyons han augmentat un 50% de preu respecte l'any passat. Les ametlles també han pujat, en aquest cas un 100%.
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que aquest passat dimarts va assistir a l'elaboració de panellets per part de membres del gremi, ha destacat la sensibilitat del Gremi de Forners de Lleida per elaborar panellets per diabètics i celíacs. De la mateixa manera s'hi ha referit el nou president de la Confederación Española de Organizaciones de Panadería (Ceopan), Andreu Llargués, que ha lloat la iniciativa del Gremi de Forners de Lleida que es caracteritza, ha dit, per oferir, com tradicionalment fan, un servei a la societat.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-la, necessitem el suport de persones com tu.
Subscriu-t'hi