La
Fundación Oso Pardo, a través d'un equip que té al Pallars, ha localitzat viva i en perfecte estat de salut una vaca que l'Associació de Ramaders del Pallars Sobirà havia donat com a "desapareguda" el mateix dia que, en el marc d'una acció reivindicativa,
van deixar un vedell ferit a l'oficina del Parc Natural de l'Alt Pirineu de Llavorsí per protestar contra els danys de la fauna salvatge.
L’entitat ha indicat, a través d'un comunicat, que "tant els experts com els agents que van examinar els animals van descartar que les lesions estiguessin relacionades amb l'atac del plantígrad" i ha afegit en l'escrit que no es van localitzar "senyals de la seva presència en el lloc dels fets".
Des de la fundació destaquen que el vedell ferit va ser detectat per un pastor i un representant d'aquesta organització, els quals, segons el comunicat, van avisar el ramader. A més, indiquen que també ha estat aquest mateix equip, que opera en el marc del projecte
Pirosife, el que ha localitzat viva i en perfecte estat la vaca, després de cercar-la durant diversos dies. Per aquest motiu, l’entitat ha manifestat la seva “indignació" davant l'acció del passat 27 d'agost a Llavorsí.
Equip de la Fundación Oso Pardo al Pallars. Foto: FOP
L'organització considera que els responsables de la protesta, que va comptar amb el suport dels sindicats
AEALL-ASAJA i
Unió de Pagesos, haurien de "demanar disculpes a la societat" per l'acció reivindicativa que es va dur a terme, la qual han titllat "com a mínim, de falta de moral i d'ètica professional", segons han indicat en el seu escrit.
Des de la fundació també han informat, citant dades oficials, que el ramader propietari del vedell va cobrar al 2017 una subvenció de gairebé 120.000 euros, una part dels quals per dur a terme, segons el comunicat, "pràctiques beneficioses pel clima, el medi ambient i l'agricultura ecològica".
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi