Dimecres, 3 de juliol de 2024
curses de muntanya

Fins a 800 esportistes participaran a la Rialp Matxicots 2018

La població pallaresa acollirà més de 3.000 persones entre corredors, familiars i voluntaris

Redacció 5 de setembre de 2018 a les 10:40
Imatge de la presentació de la Rialp Matxicots a la Diputació de Lleida | Diputació de Lleida
Els millors paratges del Pallars Sobirà tornaran a ser l'escenari de la Rialp Matxicots d'aquest any, que arriba a la novena edició. Hi participaran fins a 800 esportistes en les diferents modalitats. Del 15 al 17 de setembre, Rialp acollirà més de 3.000 persones entre corredors, familiars i voluntaris. 

La prova, que s'ha presentat aquest dimarts  a la Diputació de Lleida, s'ha convertit en tot un referent de les curses de muntanya en l'àmbit estatal i l'edició d'enguany serà una de les més internacionals, amb la participació de corredors procedents de França, Alemanya, el Regne Unit, els Estats Units, Guatemala i Andorra, entre d'altres. 


L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, ha agraït la col·laboració de les diferents administracions que fan possible aquesta cursa, com ara la Diputació, la Generalitat i el Consell Comarcal, entre d'altres entitats, i ha tingut paraules de reconeixement a la gran tasca que porten a terme els voluntaris de "la família Matxicots" formada per més d'un centenar de persones. 

El pressupost de l'edició d'aquest any és de 60.000 euros. En aquest sentit, Sabarich ha assegurat que tots els ingressos que es recaptin, ja sigui d'inscripcions, subvencions per part de les administracions o bé via aportacions dels comerciants o de petits empresaris, "van destinats al 100% als corredors". 

Cinc modalitats

La prova reina de la cursa és la Combinada –suma de les competicions de la Trail i la Mitja–, amb els seus 83 km i 6.500 m de desnivell positiu, que es disputarà en dos dies (el dissabte i el diumenge). El dissabte es disputarà la Trail, que s'amplia fins als 60 km i 5.000 m de desnivell positiu, amb les noves ascensions a la Pala d'Eixe i la serra de Posa. Aquesta serà la primera etapa de la Combinada.

El dissabte també tindrà lloc la nova modalitat de la Marató, que promet emocions fortes amb els seus 44 km i 4.000 m de desnivell positiu. El diumenge serà el torn de la Mitja marató, de 23 km i 1.500 m de desnivell positiu. Finalment tindrà lloc una Caminada no competitiva, d'11 km i 600 m positius, que unirà els pobles de Roní i Rialp.

En la presentació també s'ha donat a conèixer que el proper dia 7 d'octubre tindrà lloc la cursa Rialp Matxixics, una cursa adreçada als escolars de la comarca. En edicions anteriors aquesta cursa destinada a fomentar l'esport escolar ha comptat amb 300 escolars inscrits.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació