Dimecres, 3 de juliol de 2024
mines

Tombada la proposta de resolució contra les investigacions mineres a l’Alt Àneu

Presentada per Catalunya en Comú, ha comptat amb els vots en contra dels grups parlamentaris de Junts per Catalunya i ERC i l’abstenció de Ciutadans

Jordi Ubach Llorens 15 de setembre de 2018 a les 11:03
Sessió de la comissió d’Empresa i Coneixement d’aquest dijous | Parlament
La comissió d’Empresa i Coneixement del Parlament de Catalunya va tombar dijous la proposta de resolució registrada per Catalunya en Comú en que es demanava que es denegués el permís d’explotació de tungstè i or al Parc Natural de l’Alt Pirineu. La votació va comptar amb l’aprovació dels comuns, el PSC i la CUP, els vots en contra de Junts per Catalunya i ERC i l’abstenció de Ciutadans.

El passat mes de juny es va conèixer l’interès de l’empresa Neometal Spania per realitzar les extraccions, una activitat que segons Catalunya en Comú afectaria greument un territori “ambientalment molt sensible”, en què s’hi “preserven espècies de flora i fauna protegides, així com un patrimoni de biodiversitat, paisatge, geologia i cultura que no s’han de malmetre”.


Les activitats previstes afectarien una superfície d'uns 55 km2, reobrint antigues mines. A més del gran valor ecològic de la zona, els comuns alertaven del possible impacte econòmic i social que tindrien aquestes activitats extractives. L'empresa ha redactat l'estudi d'impacte ambiental i ara el Govern ha de decidir si és favorable o no. 

Crítiques de la CUP

La CUP, un dels partits que va votar a favor de la proposta, va fer ahir una piulada lamentant el resultat de la votació i on es qüestionava el “model de desenvolupament sostenible” del Govern de la Generalitat. En una segona piulada, els cupaires responien el diputat republicà Francesc Viaplana, a qui han emplaçat a treballar “colze a colze amb la gent del territori”.
     

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació