Dijous, 4 de juliol de 2024
opinió

La construcció de la República catalana comença als municipis

«L’AMI, a través dels ajuntaments, és també la dipositària de la memòria i la vigència de l’1 d’Octubre i dels valors republicans i per això lluitarem»

Jordi Gaseni 18 de juny de 2021 a les 20:00
D'aquí a uns mesos, farà deu anys de la constitució de l'Associació de Municipis de la Independència (AMI). Amb aquesta trajectòria, recordant el passat però amb la mirada posada en el futur, em sento orgullós d'haver estat escollit president a l'Assemblea General celebrada a Tarragona el passat divendres 4 de juny.

L'AMI té la responsabilitat de continuar essent un agent fonamental en el procés d'independència de Catalunya i ho volem fer des de la transversalitat, des de la pluralitat, des de la diversitat. Volem que el món local tingui el protagonisme que li pertoca, que ja ha tingut, i se signifiqui com a espai de consens i de coordinació estratègica per assolir la República catalana. Compto amb tots vosaltres, alcaldes i alcaldesses!


Prenc el relleu d'una associació que ha aglutinat i coordinat el món local independentista i que ha donat el matís territorial tan necessari en tots els projectes de país. La nostra força és la nostra unitat i el pes dels més de 800 ens adherits. Per aquest motiu actuarem en clau local, nacional i internacional. En promoció i construcció de la República catalana i com a altaveu de la manca de drets i llibertats. Sempre al costat dels presos polítics i exiliats.

Ens conjurem per construir espais de sobirania nacional i social, individual i col·lectiva perquè els nostres pobles i ciutats s'han de sentir recolzats en el treball per a la consecució de nous models per a la societat actual. També promourem el debat i la reflexió sobre aquells temes que decidiran i condicionaran el nostre futur com a país.

Mirada llarga cap a l'espai internacional compartint experiències amb altres municipis que busquen solucions com nosaltres als nous desafiaments socials, econòmics, ambientals i sanitaris cosint xarxes que, a la vegada, esdevindran una oportunitat per donar a conèixer la causa catalana.

I ho farem amb la suma i la coordinació dels nostres ajuntaments, dels partits polítics, dels veïns i veïnes, amb les entitats, amb les organitzacions civils Òmnium i Assemblea, amb el Consell per la República, Súmate, Debat Constituent, Amnistia i Llibertat, en Peu de Pau, els Sindicats i totes aquelles forces que vulguin unir-se en un camí que ja sabem que no serà fàcil però sí il·lusionant i ple d'esperança.

Però l’AMI, a través dels ajuntaments, és també la dipositària de la memòria i la vigència de l’1 d’Octubre i dels valors republicans i per això lluitarem: per l'amnistia dels presos i preses, pel retorn dels exiliats i exiliades, per la defensa de les persones víctimes de la represàlia i la persecució. Des d'aquestes línies els hi envio el meu escalf amb el compromís que no defallirem.

A l'AMI escoltem, ens coordinem i sumem. Al costat del Govern i del Parlament i treballant per l'autodeterminació, l'amnistia, l'antirepressió i la construcció de la República catalana.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació