Dijous, 4 de juliol de 2024

Pep Martí i Vallverdú - Articles d'opinió

Periodista i llicenciat en Història Contemporània (UAB). Redactor de Política a NacióDigital. Soc autor de dues biografies: una d’Antonio Maura (Ediciones B) i una de Josep Tarradellas (Fundació Irla). M'agrada implicar-me en el nostre teixit associatiu. He estat membre de les juntes directives d'Amics de la Unesco de Barcelona i de l'Ateneu Barcelonès. Ubicat en l'esquerra però crec que molt poc progre. A Twitter: @PepMartiVall.

17/11/2020
«Ara que tants 'vells estadistes' surten en defensa de l'Estat enfront les amenaces populistes, no estaria de més recordar que l'exvicepresident socialista va encarnar com ningú el pitjor populisme de la política espanyola»
10/11/2020
«Les invocacions al sacrifici de la ciutadania no han estat correspostes pels poders públics i això afecta l'estabilitat del pacte social»
28/10/2020
«La sentència de l'Audiència Nacional que absol el major Trapero i la resta de la cúpula policial és molt recent i ha deixat en evidència els informes de la Guàrdia Civil»
21/10/2020
«Després de la sentència, queda una gran pregunta: què fan presidents d'entitats, els exconsellers i l'expresidenta del Parlament tancats en una cel·la»
13/10/2020
«Ens haurem d'acostumar a conviure amb la Covid de manera sostenible durant un temps, una etapa en què els responsables governamentals -aquí i arreu- aniran fent equilibris»
06/10/2020
«Felip VI i Sánchez compartiran una fotografia estranya, gairebé clandestina, que per una majoria clara de la societat catalana ja no simbolitza res de propi»
29/09/2020
«Dels esdeveniments d'aquests dies ja sabem una cosa més: serà impossible un canvi democràtic de fons a l'Estat -i això inclou qualsevol modificació de l'estructura territorial- sense una renovació profunda del poder judicial»
23/09/2020
«La pandèmia està mostrant totes les esquerdes de l'edifici institucional de l'Estat i ara li ha tocat el torn a la fiscalia del Suprem»
16/09/2020
«Entre sessió i sessió, el president al Suprem per una pancarta, només dos dies després de l'aprovació d'una llei de memòria que ve amb pretensions ambicioses»
08/09/2020
«Catalunya podria tenir tres presidents després del 17 de setembre: un a l'exili, un de simbòlic inhabilitat pel Suprem i un exercint el càrrec en funcions»
Pàgina 5 de 7