Dimecres, 3 de juliol de 2024

Quim Delgado Berengué - Articles d'opinió

Nascut a Barcelona l’any 1965, Quim Delgado Berengué és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. L’any 1987 va arribar a Tremp per ocupar plaça de funcionari al Jutjat. Enamorat del Pallars i del Pirineu, hi ha residit des de llavors, exercint d’advocat des de l’any 1991. Compromès amb el país i amb la independència, ha participat activament com a activista de base i en llocs directius en l’Assemblea Nacional Catalana, tant al Pallars Jussà com a nivell nacional. Va contribuir també a fundar la seu territorial al Pallars d’Òmnium Cultural, de la qual en va ser president durant dos anys. Militant de Junts, és el responsable de política municipal del partit a la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran i candidat a l’alcaldia de Tremp.

13/07/2022
«És feina de les institucions regular l’ús dels recursos turístics naturals i patrimonials, amb la col·laboració dels operadors turístics, que han d'excel·lir en el servei»
16/06/2022
«Pretendre revertir el despoblament sense partir de les potencialitats úniques i pròpies del nostre territori és una quimera i una absurditat»
12/05/2022
«L’aplec és un esdeveniment tradicional, símbol d’unitat i solidaritat i que és talment un patrimoni immaterial. Cal preservar-lo, i la millor manera de fer-ho és participant-hi»
13/04/2022
«Hem de ser conscients que els senders i camins són un actiu patrimonial i turístic de primer ordre: hem de creure en el nostre territori, apreciar-lo, respectar-lo i gaudir-lo»
14/03/2022
«No s’hi val acollir refugiats per un curt període de temps, sense tenir en compte l’evolució de la situació al seu país»
15/02/2022
«De la nostra ciutat i comarca ha sorgit una llarga llista de ‘cracs' de la cultura amb llargues i exitoses trajectòries, i que gaudeixen d’un ampli reconeixement fora del Pirineu»
10/01/2022
«La Casa del Sol Naixent, formada per jovent de Tremp és, des de fa molts anys, lloc de trobada que promou valors com la llibertat ideològica, la promoció del lleure i la cultura»
13/12/2021
«Els pallaresos hem de ser conscients de la nostra força com a poble però, sobretot, cal posar-la a treballar»
09/11/2021
«Si bé a les escoles s’ha incorporat el principi d’igualtat efectiva entre dones i homes, cal incrementar aquesta vessant educativa i fer-ho també en el sí de la família»
Pàgina 2 de 2