Els
olis del Pallars continuen sumant èxits per la seva qualitat. El
Furro, l'oli de
Sodeplana elaborat amb la
varietat Negral de la
Vall de Barcedana, ha estat reconegut per la prestigiosa
Guia Iberoleum entre els
10 millors olis d'oliva verge extra de varietats minoritàries.
En una publicació a Instagram, l'empresa de Sant Cristòfol de la Vall ha celebrat el nou guardó.
"Ni en el més fabulós dels nostres somnis podíem imaginar un resultat semblant", apunten. En aquest sentit, expliquen que "ara ja tenim clar que el
Furro de les nostres iaies, no és tan furro com ens pensàvem, que en realitat es deixa estimar força".
L'empresa de Sant Cristòfol de la Vall (Gavet de la Conca) ja es va coronar recentment a la
28a Fira de l'Oli de les Borges Blanques, on un altre dels seus olis, el
Potxo, va ser premiat amb el millor
Fruitat Verd Dolç.
Al desembre, i juntament amb altres productors del Pallars Jussà, Sodelplana també va triomfar
a la Nit de l'Oli Verge Extra de Catalunya, d'on es va endur quatre guardons. Els olis
Furro i
Esmolet va guanyar els guardons en la categoria
fruitat verd mig i
monovarietals, mentre que primer també va obtenir un reconeixement en la categoria de projectes de recuperació de varietats autòctones.
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi