Dilluns, 10 de març de 2025
oli

L'oli «Furro» de Sodelplana, reconegut per la prestigiosa Guia Iberoleum

Elaborat amb la varietat Negral de la Vall de Barcedana, ha estat seleccionat entre els 10 millors olis d’oliva verge extra de varietats minoritàries per la guia que recull els millors olis d’oliva d’Espanya

Pallars Digital Pallars Digital Pallars Jussà | 10 de març de 2025 a les 12:13
Una ampolla d'oli Furro de Sodelplana | Sodelplana
Els olis del Pallars continuen sumant èxits per la seva qualitat. El Furro, l'oli de Sodeplana elaborat amb la varietat Negral de la Vall de Barcedana, ha estat reconegut per la prestigiosa Guia Iberoleum entre els 10 millors olis d'oliva verge extra de varietats minoritàries.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sodelplana (@sodelplana)


En una publicació a Instagram, l'empresa de Sant Cristòfol de la Vall ha celebrat el nou guardó. "Ni en el més fabulós dels nostres somnis podíem imaginar un resultat semblant", apunten. En aquest sentit, expliquen que "ara ja tenim clar que el Furro de les nostres iaies, no és tan furro com ens pensàvem, que en realitat es deixa estimar força".
 
L'empresa de Sant Cristòfol de la Vall (Gavet de la Conca) ja es va coronar recentment a la 28a Fira de l'Oli de les Borges Blanques, on un altre dels seus olis, el Potxo, va ser premiat amb el millor Fruitat Verd Dolç.

Al desembre, i juntament amb altres productors del Pallars Jussà, Sodelplana també va triomfar a la Nit de l'Oli Verge Extra de Catalunya, d'on es va endur quatre guardons. Els olis Furro i Esmolet va guanyar els guardons en la categoria fruitat verd mig i monovarietals, mentre que primer també va obtenir un reconeixement en la categoria de projectes de recuperació de varietats autòctones.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Participació