Dimarts, 18 de març de 2025
gastronomia

Lo Paller del Coc de Surp aconsegueix un Sol Guia Repsol

El Fogony de Sort era l’únic restaurant del Pallars que ja disposava d’aquest reconeixement a l'excel·lència culinària i a l'experiència global que ofereix un restaurant

Pallars Digital Pallars Digital Surp | 18 de març de 2025 a les 10:34
Mariano Gonzalvo i Sílvia Valls del restaurant Lo Paller de Coc | Guia Repsol
Lo Paller del Coc de Surp (Rialp) ha estat guardonat aquest dilluns amb un Sol que atorga la Guia Repsol. És el primer cop que l'espai gastronòmic pallarès rep aquest reconeixement, que fins ara només tenia el restaurant Fogony de Sort. L'entrega del guardó ha tingut lloc al Teatre Guimerà de Santa Cruz de Tenerife, on també s'han estrenat quatre restaurants més: Brabo i Quirat, de Barcelona; Er Occitan (Bossòst) i Voramar (Portbou).

Amb aquestes noves incorporacions, Catalunya suma un total de 115 restaurants guardonats: nou amb tres Sols, 29 amb dos Sols i 77 amb un Sol. 
L'esdeveniment ha comptat amb la presència del president del Govern de Canàries, Fernando Clavijo; la presidenta i el vicepresident del Cabildo, Rosa Dávila i Lope Afonso, i el president de Repsol, Antonio Brufau.
 

Lo Paller del Coc és un petit restaurant on es cuina al moment i aposta pel producte de proximitat. Foto: Guia Repsol

 
Dirigit per Mariano Gonzalvo, Lo Paller del Coc és un petit restaurant on es cuina al moment i on la interacció entre cuiner i comensal és contínua. L'espai destaca pel seu compromís amb la terra i per la producció ecològica i de proximitat. El verat amb albergínia, la cansalada amb tòfona o l'arròs amb bolets són alguns dels plats més típics d'aquest restaurant.

La terapeuta Silvia Valls és l'altra amfitriona d'un projecte lligat al benestar i situat a la Vall d'Àssua. L'espai consta d'una única taula on el Mariano, exprofessor de l'escola Hofmann, rep entre 8 i 10 comensals i prepara un menú degustació sorpresa que pot incloure conserves casolanes, truita marinada i la possibilitat de descobrir de la seva mà receptes oblidades. També imparteix tallers de cuina.
 
Lo Paller del Coc "neix de la nostra passió per ser amfitrions, del nostre amor per la terra, els seus fruits i com transformar-los en plaer gastronòmic i passió per la cuina", expliquen els responsables de l'espai a la seva pàgina web.


Altres notícies que et poden interessar







 

Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Participació