Divendres, 5 de juliol de 2024

Gràcies, mestres

«Els docents faran a partir de demà un pas al front per garantir el dret dels nostres fills a l'educació»

Germà Capdevila 13 de setembre de 2020 a les 20:00
Finalment, després de mesos d'absència, els nens i les nenes de Catalunya tornaran a omplir les aules de les escoles del país. Serà una alegria per a tots ells i un descans per a pares i avis, després de mesos de confinament i de piruetes familiars per fer compatibles la feina i la cura dels nens.

No ha estat fàcil establir els protocols necessaris per a una tornada segura, perquè la incertesa ens acompanya des de l'esclat de la pandèmia i el mètode d'assaig i error sembla ser l'únic possible, aquí i a la Xina Popular. Els mestres seran a primera línia de foc i carregaran amb la immensa responsabilitat de gestionar un retorn escolar ple d'incògnites.


Els profetes a posteriori –uns personatges molt nostrats– correran a dir "jo ja ho deia" davant de qualsevol daltabaix que es pugui produir en les properes setmanes. La realitat, però, més enllà dels errors i improvisacions que potser s'haurien pogut evitar, és que la tornada a l'escola no es podia postergar.

L'educació és un dret dels infants que ha de ser garantit per l'administració i custodiat gelosament pels pares i les mares. Una educació que no és una acumulació de coneixements, sinó que implica la socialització dels infants, quelcom que només es pot aconseguir de forma presencial. 

Si hem anant tornant a activar tots els aspectes de la nostra vida, en major o menor mesura, l'educació no pot quedar al marge. El govern ha de garantir que els docents tindran tots els mitjans necessaris per fer la seva feina, i les famílies han de confiar en les escoles i acompanyar-les en les seves decisions.

La responsabilitat familiar jugarà un paper fonamental. Ajustar-se als protocols i les indicacions dels mestres és imprescindible perquè l'operació retorn sigui un èxit. La confiança en els mestres ha de ser plena. De la mateixa manera que el personal sanitari s'ha guanyat la nostra gratitud pel seu compromís i dedicació, el personal de les escoles farà a partir de demà un pas al front per garantir el dret dels nostres fills a l'educació, enmig d'una pandèmia global. Gràcies, mestres. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació