Divendres, 5 de juliol de 2024
fil directe

La gestió com a carta electoral

«Resulta força sorprenent que el responsable d'una de les pitjors gestions de la pandèmia a nivell mundial sigui candidat a president»

Germà Capdevila 2 de gener de 2021 a les 20:00
"Salvador Illa, la vacuna contra els llaços grocs", és el lema de la primera campanya que alguns militants socialistes han començat a fer circular per les xarxes socials. Tota una declaració d'intencions que demostra que l'objectiu del PSC és aglutinar el vot unionista, tot abandonant definitivament qualsevol vestigi de catalanisme que pogués quedar en la filial catalana del PSOE.

Més enllà del component supremacista que implica considerar els adversaris polítics com un virus a eradicar, resultat francament sorprenent que el responsable d'una de les pitjors gestions de la pandèmia a nivell mundial sigui candidat a president de la Generalitat. Les dades són demolidores.


Segurament, a nivell mundials els ministres de Salut amb possibilitats de liderar una candidatura presidencial es poden comptar amb els dits de la mà. Nova Zelanda, Singapur, Uruguai, Japó, Noruega i no gaires més. Només una dotzena dels més de 200 estats d'arreu del món han superat la xifra de mil morts per milió d'habitants, i Espanya és al top ten. En qualsevol d'aquests països, cap ministre de Salut no consideraria ni remotament encapçalar una candidatura. Salvador Illa, sí.

És clar els candidats d'altres partits catalans com ERC, Junts i també els Comuns, hauran de respondre per la seva gestió de la pandèmia a nivell nacional, comarcal o municipal, però en el cas dels responsables del govern de la Generalitat poden presentar com atenuant el parany plantat pel govern de Sánchez i Iglesias: els van transferir les competències de gestió però no els recursos per fer-ho.

La pandèmia jugarà un paper central en la campanya electoral. L'evolució de les xifres de contagis, ingressats i morts pesaran en el seu desenvolupament. Els encerts i els errors tindran conseqüències. Episodis com el de la rave de Llinars del Vallès no s'haurien de repetir, si es vol mostrar una gestió mínimament eficient, tot i les dificultats. Mentrestant, si no és molt demanar, que les vacunes siguin contra la COVID i no contra els que pensen diferent. Gràcies.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació