Dissabte, 6 de juliol de 2024
OPINIÓ

​Front d'Alliberament del Conill

«Després de rumiar l'operació a la gran Barcelona urbana, corren, com exorcistes, a l'infern de petites granges que són model de dignitat»

Francesc Canosa 3 de setembre de 2019 a les 22:00
Ho vam dir. I s'està complint. No podia ser d'una altra manera. I anirà a més. Ara li ha tocat als conills. Aquest cap de setmana un grup de nois van assaltar by the face una granja de Gurb. S'en van endur 14 conills. Ja no és novetat. Des de el juliol que ho veiem. Encaputxats sota l'estereotip «animalistes», sempre fan servir el mateix modus operandi.

Són desenes de joves armats amb mòbils disparant ego d'analfabetisme existencial. Després de rumiar l'operació a la gran Barcelona urbana, metròpoli, far de la veritat animal, corren, com exorcistes, a l'infern de petites granges, de petits pagesos, de petits pobles que són model d'una pagesia, d'una economia, d'una societat i d'un país: esforç, dignitat, proximitat. 


Allà, amb l'escafandre higiènica, per no contaminar-se de la ruràlia ignorant, intenten, o aconsegueixen, alliberar animals, o endur-se'ls. Hem vist gallines, vedells, ara conills. Quins seran els propers? Llúdrigues? Formigues? Escarabats? Musaranyes? Marsupials? Cuques de llum? Seria interessant esbrinar a quin animal li tocarà la pròxima visita dels escamots caníbals. Per què... on són els conills?

Què fan amb els animals? Demanen un rescat al pagès? Els tanquen en un búnquer sota terra i els intenten educar la resta de la seva vida segons les lleis dels animals humans perquè els animals-animals estan equivocats i s'ha de corregir la seva conducta submisa? Què? Se'ls mengen? Quantes possibilitats hi ha que aquests 14 conillets ja estiguin a la cassola? O al forn? Al bany maria? Al congelador? Estan macerant? On són? Conill a l'all? Amb escabetx? A la xocolata? Al romesco? Amb vi? Amb prunes? Amb peta-zetas? Amb sugus? Com sabem que no us esteu fotent els conills? Nyam-nyam. 

Jo crec que sí, que passen gana, que hi ha molta fam. I que es cruspeixen els conills, els vedells, els pollastres i el que faci falta. Què podem fer? Què cal fer davant aquesta epidèmia? Cal unir-se. Cal per pinya. Cal anar tots a una. Pobres. Tristos. Orfes. Allunyats de la família, de tot. Heu preguntat als conills si volen canviar de domicili? Si volen emigrar? Si volen deixar de ser conills? Com és un conill no conill? Davant de tantes preguntes incòmodes caldran preguntes gens fàcils. 

Haurem de fer un Front d'Alliberament del Conill (FAC) per alliberar-los? Està arribant el moment, l'hora, de crear Fronts d'Alliberament d'Animals? (FAA). Amb centenars de sectorials:  Front d'Alliberament del Periquito; Front d'Alliberament de la Marmota; Front d'Alliberament de l'Escurçó; Front d'Alliberament de la Foca de Secà; Front d'Alliberament de la Rata Raquítica Reumàtica; Front d'Alliberament del Mussol que mai marca un Gol; Front d'Alliberament de la Guatlla que té pànic a Volar...

Serà un no parar. Haurem d'alliberar tots els animals del planeta. Una feinada. Una suada. I això fa venir gana, molta gana, però ja matarem un bròquil, que no diu ni muuuuuu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Francesc Canosa
Francesc Canosa Farran és explicador de coses. Periodista, escriptor, guionista, professor de comunicació i professional de discursos de boda. Ha fet de tot i a tot arreu. Ha treballat a una vintena de mitjans de comunicació i ha escrit una desena de llibres. De gran vol continuar fent el que ha fet des de sempre. A Twitter: @francesccanosa.
Més articles de l'autor
10/08/2021

Prostitució nominal: Jocs d’hivern Barcelona-Pirineus

19/05/2020

Entre els Beatles i Paco Martínez Soria?

21/04/2020

El cul «progre» espanyol

31/03/2020

​Padrins morint

24/03/2020

El meu gat no entén res

17/03/2020

El nacional-virus Pedro Sánchez-Negrín

10/03/2020

Parlarà Omella de Sixena i la Franja?

03/03/2020

​La nova feina d'Albert Rivera

25/02/2020

Era Guifré el Pilós mestís?

18/02/2020

Ruta fúnebre per les botigues emblemàtiques de Barcelona

Participació