Dijous, 4 de juliol de 2024

​La nova feina d'Albert Rivera

«Rivera ens diu que cap català farà res a Espanya. Ni el més espanyol. Ni el més aguilenc preconstitucional»

Francesc Canosa 3 de març de 2020 a les 20:00
Estem molt contents: Albert Rivera ha trobat feina. Patíem per ell. No fos cas. Però té treball, com deia l'adjectiu possessiu: de lo seu. Enhorabona. Però què és lo seu? Perquè seu, seu... són moltes coses. Seu de centre de poder o autoritat? Seu de greix fos dels animals remugants que serveix per fer candeles, sabons, ceres... Tot producte enganxós, engomat, encolat. Rivera és molt seu. Potser per això no és de tots.

Espanya també haurà d'assumir un fracàs d'ansiolítics patris de rabo de toro que no s'aixeca amb Rivera. El seu s'ha quedat sense seu. El seu és mantega. Rivera es desfà i ens vol dir alguna cosa. Què l'Àrtic se'n va a fer punyetes? Que el formatge de cabra liofilitzat del quadrant nord-est del Pirineu es fon en veure una musaranya que li demana foc? Que la sardana és la dansa més bella de totes les danses que es fan i es desfan? Potser Rivera ens vol parlar de la fosa, la dissolució, la derrota, destrucció, descomposició...


Rivera ens diu que cap català farà res a Espanya. Ni el més espanyol. Ni el més aguilenc preconstitucional. Ni el més nacionalista lampista taxidermista. Rivera us avisa: si sou catalans, us toca gratinar-vos, rostir-vos, torrar-vos, desfer-vos. Rivera expolític és el missatge: si un català més espanyol que Naranjito fart de calimotxo no pot fer res a Espanya? Qui ho podrà fer?

Sí, els catalans són rucs de mena. Ja pots xiular si l'ase no vol beure. Ja pots fer el que vulguis que el català farà una altra cosa. Ja pots fer, ja. Sonats, guillats, xalats, però ja saben que el boig l'únic que no perd és la raó. El català potser està com un llum de ganxo però la notícia que ens trasllada el recent ocupat Albert Rivera és de campionat galàctic: ni amb tot l'or de descobriment d'Amèrica ha aconseguit el seu objectiu.

Ell, que és català. Ell que s'estima tan Catalunya. El riverisme és la xocolata desfeta de Catalunya: no hi ha xurro que la suqui. Trobar feina d'advocat perquè l'han fet fora de la feina que tenia: destruir Catalunya i els catalans. Això sí que és anar a l'atur crònic i a la jubilació eterna.
 
 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Francesc Canosa
Francesc Canosa Farran és explicador de coses. Periodista, escriptor, guionista, professor de comunicació i professional de discursos de boda. Ha fet de tot i a tot arreu. Ha treballat a una vintena de mitjans de comunicació i ha escrit una desena de llibres. De gran vol continuar fent el que ha fet des de sempre. A Twitter: @francesccanosa.
Més articles de l'autor
10/08/2021

Prostitució nominal: Jocs d’hivern Barcelona-Pirineus

19/05/2020

Entre els Beatles i Paco Martínez Soria?

21/04/2020

El cul «progre» espanyol

31/03/2020

​Padrins morint

24/03/2020

El meu gat no entén res

17/03/2020

El nacional-virus Pedro Sánchez-Negrín

10/03/2020

Parlarà Omella de Sixena i la Franja?

03/03/2020

​La nova feina d'Albert Rivera

25/02/2020

Era Guifré el Pilós mestís?

18/02/2020

Ruta fúnebre per les botigues emblemàtiques de Barcelona

Participació