Dissabte, 6 de juliol de 2024
Opinió

Curs prematrimonial

«Potser no ho vol sentir ni Déu però la proposta de la Conferència Episcopal Espanyola és el camí per arribar a la solució del conflicte. Preguem»

Francesc Canosa 14 de gener de 2020 a les 21:20
Potser no ho vol sentir ni Déu però la proposta que fa uns dies va fer la Conferència Episcopal Espanyola és el camí per arribar a la solució del conflicte Catalunya-Espanya. Preguem. Van proposar els bisbes nacional-catòlics un curs de 2 a 3 anys per formar als nuvis de cara al matrimoni. Amén. Es veu que als cinc anys conjugals salten pels aires celestials el 40% de les parelles. Hòstia santa! Espereu, que al cap de quinze anys els que van a l'estratosfera divina són el 60% dels matrimonis. Cal fer un curs. Ens hi posem?

Fem-ho. Parlem de sexualitat, de postures de guineu tocant la viola de gamba i pesant figues al mercat de l'oportunitat beneïda, o d'esquirol grimpador de pastanagues assilvestrades a la benzinera atòmica. Xerrem de fidelitat, d'imant i magnetita, de cola industrial, de ciment, de resina, de xarxes de goma, de manilles, de lligament de cordes.


Comuniquem-nos fent de lampistes de resolució de conflictes quotidians, de bussos de pollastres costumistes a l'estany del WC casolà, de serrallers dels cadenats de les paraules no dites pels metalls obtusos a cor obert. Compartim xeringues de la droga de l'amor, de l'afecte, de la tendresa, de la passió. Suquem melindros desfets i fem navegar els trossos al mar de les llengües. Fem-ho. Descaradament. Descarnadament. Virginalment. Immaculadament. Amb la llum oberta i el fosforescent incandescent. Que ens vegi tothom. Que aplaudeixin. Que gemeguin. Que decideixen. Que ens votin. Que ens donin punts. I que algú guanyi el concurs, el curs. Perquè tot això és Paraula de Déu. Ja saben pecadors: l'home proposa, però Déu disposa.

Déu és dret, Déu és just, Déu sap què fa i no pot errar. Per això, com explicava el bisbe Mario Iceta sobre aquest curs prematrimonial de centenars de dies castos, purs, s'insistirà que «l'amor és absolutament contrari a l'execrable violència masclista». Per això, s'advertirà dels mals de la gelosia i es recomanarà als nuvis a no casar-se si no estan «madurs». Ho veieu? Déu ens guia. Déu és el full de ruta, el GPS, el Google Maps, la taula de negociació i de distensió. Paraula de Déu: Déu ja es va inventar el dret de no consumació, separació, el dret de l'autodeterminació.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Francesc Canosa
Francesc Canosa Farran és explicador de coses. Periodista, escriptor, guionista, professor de comunicació i professional de discursos de boda. Ha fet de tot i a tot arreu. Ha treballat a una vintena de mitjans de comunicació i ha escrit una desena de llibres. De gran vol continuar fent el que ha fet des de sempre. A Twitter: @francesccanosa.
Més articles de l'autor
10/08/2021

Prostitució nominal: Jocs d’hivern Barcelona-Pirineus

19/05/2020

Entre els Beatles i Paco Martínez Soria?

21/04/2020

El cul «progre» espanyol

31/03/2020

​Padrins morint

24/03/2020

El meu gat no entén res

17/03/2020

El nacional-virus Pedro Sánchez-Negrín

10/03/2020

Parlarà Omella de Sixena i la Franja?

03/03/2020

​La nova feina d'Albert Rivera

25/02/2020

Era Guifré el Pilós mestís?

18/02/2020

Ruta fúnebre per les botigues emblemàtiques de Barcelona

Participació